مرور رده

تغذیه

تغذیه عبارت است از تأمین مواد موردنیاز بدن که همان غذاها هستند. در علم پزشکیِ انسان، تغذیه علم یا عملِ مصرف و استفاده از مواد غذایی است. بدن انسان به هفت نوع مادۀ مغذی مهم نیاز دارد. تمام مواد مغذی حاوی انرژی نیستند، اما درهرصورت برای بدن مهم‌اند؛ مانند آب و فیبر. ریزمغذی‌ها (micronutrients) نیز برای بدن مهم هستند اما به مقادیر کمی از آن‌ها نیاز داریم. ویتامین‌ها ترکیباتی ارگانیک و ضروری هستند که بدن انسان قادر به تولید آن‌ها نیست.

با پیشرفت زیست‌شناسی مولکولی، زیست‌شیمی و زادشناسی، تغذیه بیشتر بر روی سوخت‌وساز بدن و مسیرهای متابولیک متمرکز شده است؛ گام‌های زیست‌شیمیایی که از طریق آن‌ها مواد موجود در بدن انسان به شکل‌های دیگر تبدیل می‌شوند.

تغـذیه همچنین بر چگونگی پیشگیری از بیماری‌ها، عارضه‌ها و مشکلات سلامتی یا کاهش بروز آن‌ها از طریق رژیم غذایی سالم تمرکز دارد.

به‌طور مشابه، تـغذیه در تشخیص چگونگیِ اثر عوامل غذایی – مانند رژیم غذایی نامناسب (سوء تغذیه)، حساسیت‌های غذایی و عدم تحمل غذاها – در بروز برخی بیماری‌های و مشکلات نقش دارد.

قهوه ترک : فواید و طرز تهیه

قهوه نوشیدنی محبوبِ بسیاری از مردم برای شروع صبح و یک روز پرانرژی است. بسیاری از کسانی که به دنبال یک نوشیدنی قوی هستند، به سراغ قهوه ترک می‌روند. علت این انتخاب این است که روش تهیه قهوه ترک خاص بوده و باعث ایجاد یک طعم قوی می‌شود. در این…

فواید ماست برای دستگاه گوارش و سیستم ایمنی

صدها سال است که ماست توسط انسان مصرف می‌شود. این مادۀ لبنی بسیار مغذی بوده و خوردن آن به طور منظم می‌تواند فواید فراوانی برای سلامتی داشته باشد. به طور مثال، یافته‌ها نشان می‌دهند که ماست خطر ابتلا به بیماری قلبی و پوکی استخوان را کاهش داده…

چربی سوزی سریع با 14 روش موثر

چه به دنبال بهبود کلی سلامتی‌تان باشید و یا فقط کمی لاغر شدن برای فصل تابستان، سوزاندن چربی‌های اضافه همیشه چالش‌برانگیز است. علاوه بر رژیم‌غذایی و ورزش، عوامل مختلفی هستند که می‌توانند وزن و میزان چربی بدن را تحت تاثیر قرار دهند. در این…

فواید گوجه فرنگی

گوجه فرنگی بی‌نظیر است! این میوه کالری کمی دارد، اما سرشار از مواد مغذی، ویتامین‌ها و مواد معدنی متنوع است و یک وعدۀ آن میتواند بسیاری از نیازهای ضروری بدن را برطرف کند. در این مطلب به بررسی کامل فواید گوجه فرنگی میپردازیم. کاهش کلسترول…

فواید عدس ، خواص ضدالتهابی و مفید برای قلب

عدس نوعی دانۀ خوراکی است که از خانوادۀ حبوبات می‌باشد. اگرچه مصرف عدس در کشورهای آسیایی و شمال آفریقا بسیار رایج است، اما امروزه بزرگترین تولیدکنندۀ عدس در جهان، کشور کانادا می‌باشد. در این مقاله به بررسی فواید عدس و همچنین ارزش غذایی آن…

روغن نارگیل و خواص آن برای سلامتی

روغن نارگیل از معدود غذاهایی است که می‌توان به آن لقب «ابرغذا» یا سوپرفود داد. ترکیب ویژۀ اسیدهای چرب موجود در این روغن می‌تواند اثرات بسیار مثبتی بر روی سلامتی داشته باشد که عبارتند از کاهش چربی، عملکرد بهتر مغز و فواید قابل‌توجه دیگر. در…

خواص زردچوبه برای بدن

از تقویت حافظه گرفته تا تسکین درد و التهاب، زردچوبه خواص فراوانی برای سلامتی ما انسان‌ها دارد. جای دادن این ادویۀ خوش‌طعم و زردرنگ در رژیم غذایی می‌تواند سطح سلامتی شما را به طور چشمگیری افزایش دهد. خواص زردچوبه برای درمان بیما‌ری‌ها بسیار…

فلفل سیاه | فواید، ارزش غذایی و عوارض احتمالی

هزاران سال است که فلفل سیاه به بخشی جدایی‌ناپذیر از آشپزی و پخت‌وپز در سراسر جهان تبدیل شده است. اغلب به این فلفل لقب «پادشاه ادویه‌جات» را می‌دهند. فلفل سیاه از میوه‌های خشک‌شده و نارسِ یک گیاه هندی به نام Piper nigrum به دست می‌آید. هم…

مضرات سفیده تخم مرغ

همانطور که میدانید تخم مرغ از دو قسمت تشکیل شده است؛ قسمت زرد رنگ که زرده تخم مرغ و قسمت نیمه شفاف سفید که به عنوان آلبومین شناخته می شود. یکی از مهم ترین فواید این ماده غذایی، همه کاره بودن آن است. می توانید آن را خام، سرخ شده، آب پز شده،…

مکمل MSM چیست و چه فوایدی دارد

متیل‌سولفونیل‌متان (Methylsulfonylmethane) که اختصاراً MSM نامیده می‌شود، یک مکمل غذایی محبوب است که برای درمان طیف وسیعی از علائم و مشکلات مورد استفاده قرار می‌گیرد. MSM حاوی سولفور است که به‌طور طبیعی در گیاهان، حیوانات و انسان‌ها وجود…