مرور رده

تغذیه

تغذیه عبارت است از تأمین مواد موردنیاز بدن که همان غذاها هستند. در علم پزشکیِ انسان، تغذیه علم یا عملِ مصرف و استفاده از مواد غذایی است. بدن انسان به هفت نوع مادۀ مغذی مهم نیاز دارد. تمام مواد مغذی حاوی انرژی نیستند، اما درهرصورت برای بدن مهم‌اند؛ مانند آب و فیبر. ریزمغذی‌ها (micronutrients) نیز برای بدن مهم هستند اما به مقادیر کمی از آن‌ها نیاز داریم. ویتامین‌ها ترکیباتی ارگانیک و ضروری هستند که بدن انسان قادر به تولید آن‌ها نیست.

با پیشرفت زیست‌شناسی مولکولی، زیست‌شیمی و زادشناسی، تغذیه بیشتر بر روی سوخت‌وساز بدن و مسیرهای متابولیک متمرکز شده است؛ گام‌های زیست‌شیمیایی که از طریق آن‌ها مواد موجود در بدن انسان به شکل‌های دیگر تبدیل می‌شوند.

تغـذیه همچنین بر چگونگی پیشگیری از بیماری‌ها، عارضه‌ها و مشکلات سلامتی یا کاهش بروز آن‌ها از طریق رژیم غذایی سالم تمرکز دارد.

به‌طور مشابه، تـغذیه در تشخیص چگونگیِ اثر عوامل غذایی – مانند رژیم غذایی نامناسب (سوء تغذیه)، حساسیت‌های غذایی و عدم تحمل غذاها – در بروز برخی بیماری‌های و مشکلات نقش دارد.

نشاسته چیست + مواد غذایی دارای نشاسته

نشاسته چیست؟ نشاسته نوعی کربوهیدرات است که مولکول‌های آن از تعداد زیادی اتم‌های کربن، هیدروژن و اکسیژن تشکیل شده‌اند. نشاسته مادۀ سفیدرنگی است که در دمای اتاق جامد می‌باشد و در آب سرد حل نمی‌شود. اغلب گیاهان، ازجمله برنج، سیب‌زمینی و گندم…

خواص چای سبز در درمان بیماری ها

چای سبز سالمترین نوشیدنی روی کرۀ زمین است. این چای مملو از آنتی‌اکسیدان‌ها و مواد مغذی مهم است که اثرات قابل توجهی بر بدن دارند. از جمله این اثرات می‌توان به بهبود عملکرد مغز، چربی‌سوزی، کاهش خطر سرطان و بسیاری از فواید قابل توجه دیگر اشاره…

رژیم نظامی | دستورالعمل و برنامه غذایی

رژیم نظامی در حال حاضر یکی از محبوب‌ترین رژیم‌ها در سراسر جهان است. ادعا می‌شود که این رژیم غذایی به کاهش وزن سریع کمک می‌کند و می‌تواند در تنها یک هفته، تا 4.5 کیلوگرم وزن را کاهش دهد. رژیم غذایی نظامی کاملا رایگان است. برای دنبال کردن…

رژیم مدیترانه ای چیست + برنامه غذایی

رژیم مدیترانه ای بر اساس غذاهای سنتی‌ای طراحی شده است که مردم در دهه 1960 میلادی در کشورهای ایتالیا و یونان مصرف می‌کردند. محققین می‌گویند که مردم این کشورها در مقایسه با مردم آمریکا سالمتر بوده‌اند و خطر بیماری‌ها کمتر آنها را تهدید…

خواص سیرابی برای سلامتی و بدن

گوشت‌های احشاء از متراکم‌ترین منابع مواد مغذی هستند که سابقۀ مصرف آنها به روزگار باستان بازمی‌گردد. اخیرا بدلیل محبوبیت یافتن الگوهای پیشامدرنِ مصرف غذا نظیر رژیم غذایی پالئو، علاقه به مصرف گوشت احشاء نیز در میان مردم نیز افزایش پیدا کرده…

روغن کانولا | ارزش غذایی و مضرات احتمالی

روغن کانولا یک روغن گیاهی است که در غذاهای فراوانی یافت می‌شود. بسیاری از مردم روغن کانولا را از رژیم‌های غذایی خود حذف کرده‌اند، زیرا نگران اثرات آن بر روی سلامتی و همچنین روش‌های تولید این روغن هستند. بااین‌حال، شاید همچنان بین دوراهی…

غذاهای گیاهی پر کالری برای افزایش وزن سالم

افزایش وزن می‌تواند کار بسیار دشواری باشد و معمولا نیازمند ایجاد تغییراتی در رژیم غذایی و سبک زندگی است. حذف کردن محصولات حیوانی از رژیم غذایی افزایش وزن را حتی دشوارتر کرده و باعث میشود تا انتخاب‌های غذایی استراتژیکی داشته باشد. با این…

فواید پوست هندوانه

هندوانه یکی از آبدارترین میوه‌ها در سراسر جهان میباشد و 98 درصد از محتوای این میوه از آب تشکیل شده است. هندوانه همچنین منبع خوبی از ویتامین آ، ویتامین ث، پتاسیم، منیزیم و سایر مواد مغذی مهم می‌باشد. همانطور که می‌دانید محبوب‌ترین قسمت این…

پتاسیم چیست و چه خواصی دارد + منابع غذایی

پتاسیم یکی از هفت درشت‌معدنی‌های ضروری (macrominerals) است. بدن انسان برای پشتیبانی از فرآیندهای مهم خود روزانه به حداقل 100 میلی‌گرم پتاسیم نیاز دارد. مصرف بالای پتاسیم احتمال مرگ را به‌طورکلی 20 درصد کاهش می‌دهد. این کار همچنین باعث کاهش…

بهترین مواد غذایی حاوی ویتامین E

ویتامین E در حقیقت گروهی از ترکیباتی است که شامل توکوفرول ها و توکوتری انول ها می باشد که بخش مهمی از یک رژیم غذایی سالم را تشکیل می دهند. علیرغم شکل های مختلف ویتامین E، رایج ترین فرمی که ما در رژیم غذایی مان می توانیم آن را مشاهده کنیم،…