مرور رده

تغذیه

تغذیه عبارت است از تأمین مواد موردنیاز بدن که همان غذاها هستند. در علم پزشکیِ انسان، تغذیه علم یا عملِ مصرف و استفاده از مواد غذایی است. بدن انسان به هفت نوع مادۀ مغذی مهم نیاز دارد. تمام مواد مغذی حاوی انرژی نیستند، اما درهرصورت برای بدن مهم‌اند؛ مانند آب و فیبر. ریزمغذی‌ها (micronutrients) نیز برای بدن مهم هستند اما به مقادیر کمی از آن‌ها نیاز داریم. ویتامین‌ها ترکیباتی ارگانیک و ضروری هستند که بدن انسان قادر به تولید آن‌ها نیست.

با پیشرفت زیست‌شناسی مولکولی، زیست‌شیمی و زادشناسی، تغذیه بیشتر بر روی سوخت‌وساز بدن و مسیرهای متابولیک متمرکز شده است؛ گام‌های زیست‌شیمیایی که از طریق آن‌ها مواد موجود در بدن انسان به شکل‌های دیگر تبدیل می‌شوند.

تغـذیه همچنین بر چگونگی پیشگیری از بیماری‌ها، عارضه‌ها و مشکلات سلامتی یا کاهش بروز آن‌ها از طریق رژیم غذایی سالم تمرکز دارد.

به‌طور مشابه، تـغذیه در تشخیص چگونگیِ اثر عوامل غذایی – مانند رژیم غذایی نامناسب (سوء تغذیه)، حساسیت‌های غذایی و عدم تحمل غذاها – در بروز برخی بیماری‌های و مشکلات نقش دارد.

بعد از پرخوری چه اتفاقی در بدن می‌افتد

همه با اثرات درازمدت پرخوری آشنا هستیم؛ اضافه وزن، دیابت و کوتاه شدن طول عمر از جدی‌ترین خطرات درازمدت پرخوری‌اند. اما آیا می‌دانید پس از پرخوری چه اتفاقاتی در بدن رخ می‌دهد؟ اشکالی ندارد اگر هرازگاهی در طول تعطیلات و ایام خاص پرخوری کنید،…

بهترین مواد غذایی حاوی آنتی اکسیدان

آنتی‌اکسیدان‌ها ترکیباتی هستند که در بدن ما تولید شده و همچنین در بسیاری از مواد غذایی یافت می‌شوند. این ترکیبات به محافظت از سلول‌ها در برابر آسیبِ ناشی از مولکول‌های مضر بالقوه که با نام «رادیکال‌های آزاد» شناخته می‌شوند، کمک می‌کنند. در…

طرز تهیه سه نوع چای لیمو برای لاغری

آیا می‌دانید که مصرفِ مرتب چای لیمو باعث کاهش وزن می‌شود؟ چای لیمو دارای فواید بسیار زیادی می‌باشد و اگر به‌عنوان بخشی از رژیم روزانه‌تان قرار بگیرد، می‌تواند وزن شما را نیز کاهش دهد. خب اکنون بیایید ببینیم که چگونه باید چای لیمو را تهیه…

رژیم غذایی پارینه سنگی چیست + برنامه غذایی

رژیم غذایی پارینه سنگی (Paleolithic diet) به این منظور طراحی شده است تا الگوهای غذایی انسان‌های اولیه را بازسازی کند. این انسان‌ها هزاران سال پیش نقش شکارچی را داشتند و غذاهای خود را در طبیعت شکار می‌کردند. اگرچه غیرممکن است که بدانیم تمام…

خواص آب کلم و طرز تهیه آن

یک لیوان آب کلم می‌تواند مقدار قابل‌توجهی از ویتامین K، A، E و C، کلسیم، آهن، پتاسیم، گلوتامین، فسفر، یُد، ویتامین‌های گروه ب، مواد مغذی گیاهی، آنزیم‌ها و ترکیبات آنتی‌اکسیدانی را وارد بدن شما کند. البته فراموش نکنید که وقتی کلم را آب…

لاغر کردن بازو با 10 روش موثر

به طور کلی چند عامل وجود دارد که می‌توانند عامل تجمع چربی دور بازو باشند: رژیم غذایی ضعیف، افراط در مصرف شکر تصفیه‌شده، عدم انجام فعالیت‌های بدنی/ورزشی و غیره. با وجود اینکه شما نمی‌توانید محل تجمع چربی در بدن را کنترل کنید، اما اگر عوامل…

فواید و مضرات اسید سیتریک + عوارض جانبی

اسید سیتریک یک افزودنی غذایی رایج و ماده‌ای شیمیایی است که به‌طور طبیعی در مرکبات و آب مرکبات یافت می‌شود. این ماده یک اسید آلی ضعیف بوده، اما ویتامین یا ماده معدنی ضروری محسوب نمی‌شود، زیرا آن را از طریق رژیم غذایی دریافت نمی‌کنیم. این…

خواص لسیتین و منابع غذایی آن

لسیتین بیشتر یک واژۀ کلی برای شناسایی ترکیبی از فسفولیپیدها است؛ اشکال گوناگونی از این ترکیبات در منابع حیوانی و گیاهی یافت می‌شوند. این فسفولیپیدها، که به نام علمی فسفاتیدیل کولین نامیده می‌شوند، کاملاً ایمن بوده و معمولاً در غشای سلولی…

نیاسینامید | فواید، مصارف و عوارض جانبی

نیاسینامید یا نیکوتینامید (Niacinamide) یکی از دو شکل ویتامین ب3 است که نوع دیگر آن نیکوتینیک اسید نام دارد. به ویتامین ب3 نیاسین نیز گفته می‌شود. نیاسینامید و نیکوتینیک اسید هر دو فعالیت ویتامین ب3 را فراهم می‌کنند، اما ساختار شیمیایی و…

لیزین چیست و چه فوایدی برای بدن دارد؟

لیزین یک بلوکِ ساختمانی برای پروتئین است و یک آمینو اسید ضروری محسوب می‌شود، زیرا بدن نمی‌تواند آن را تولید کند. به همین دلیل نیاز دارید تا لیزین را از مواد غذایی دریافت کنید. این آمینو اسید برای رشد عادی و بازده عضلانی مهم بوده و برای…