میوه کاکتوس نوپال | خواص، ارزش غذایی و اثرات جانبی

0

میوه کاکتوس نوپال گیاهِ بومی کشور مکزیک است و به دلیل فوایدش برای سلامت و محتوای بالای آنتی‌اکسیدان، ویتامین، مواد معدنی و فیبر مشهور می‌باشد. در این مقاله به بررسی میوه کاکتوس نوپال می‌پردازیم و با خواص، ارزش غذایی و عوارض جانبی آن بیشتر آشنا می‌شویم.

میوه کاکتوس نوپال چیست؟

نوپال به بخشی از کاکتوس نوپال گفته می‌شود که پهن و مسطح بوده و به‌عنوان سبزی خورده می‌شود. نوپال در رستوران‌های مکزیک استفاده می‌گردد و همچنین می‌توان آن را فروشگاه‌ها و بازارهای کشاورزی در جنوب غربی آمریکا و مکزیک پیدا کرد.

کاکتوس نوپال را می‌توان سرخ کرده و آن را در بسیاری از غذاها ازجمله تاکو و نیمرو استفاده کرد. همچنین می‌توان نوپال را به‌عنوان چاشنی با گوجه‌فرنگی و پیاز مصرف کرد. یکی دیگر از روش‌های مصرف نوپال این است که آن را خام میل کنید. اگر این کاکتوس را برش بزنید به تکه‌های فلفل سبز شبیه می‌شود و می‌توانید با آن‌ها آبمیوه، مربا یا چای درست کنید.

میوه کاکتوس نوپال یا بخش کوچک، گرد و معمولاً رنگارنگ گیاه نیز خوراکی است.

آبی که از میوه کاکتوس نوپال به دست می‌آید نیز از نوشیدنی‌های محبوب در مکزیک است که بین طرفدارانِ «سبک زندگی سالم» در این کشور محبوبیت بالایی دارد.

ارزش غذایی

یک فنجان نوپالِ خام تقریباً حاوی ترکیبات زیر است:

  • کالری: 14
  • پروتئین: 1 گرم
  • چربی: کمتر از 1 گرم
  • کربوهیدرات: 3 گرم
  • فیبر: 2 گرم
  • قند: 1 گرم
  • ویتامین آ: 20 میکروگرم
  • ویتامین ث: 8 میلی‌گرم
  • کلسیم: 141 میلی‌گرم
  • ویتامین کا: 4.6 میکروگرم

میوه کاکتوس نوپال که در رنگ‌های مختلف یافت می‌شود، حاوی فلاونوئیدهای کمپفرول و کوئرستین است که خواص آنتی‌اکسیدانی داشته و ضدالتهاب هستند.

در مطالعه‌ای که به مقایسۀ سه رنگ مختلف از آب میوه کاکتوس نوپال پرداخته بود – قرمز/بنفش، سفید/سبز و زرد/نارنجی – مشخص گردید که نوع قرمز/بنفش بیشترین آنتی‌اکسیدان را دارد.

خواص میوه کاکتوس نوپال

هر دو قسمت این گیاه – نوپال و میوه – در طب سنتی برای درمان بیما‌ری‌ها و پیشگیری از مشکلات سلامت استفاده می‌شوند.

این کاکتوس برای درمان مشکلات زیر مورد استفاده قرار می‌گیرد:

  • آب‌سیاه چشم
  • زخم
  • خستگی
  • مشکلات کبد
  • زخم‌های معده

از خواص منتسب به آب میوه کاکتوس نوپال تازه می‌توان به کاهش قند خون، التیام زخم‌ها و کاهش کلسترول اشاره کرد.

مطالعات انسانیِ انجام‌شده دربارۀ کاکتوس نوپال و توانایی آن در درمان یا پیشگیری از بیماری‌های محدود هستند. بااین‌حال، بسیاری از مطالعات خواص آنتی‌اکسیدانی و ضدالتهابی این گیاه را تائید کرده‌اند.

دیابت

در کشور مکزیک از کاکتو‌س‌ها به‌طور سنتی برای درمان دیابت استفاده می‌شود.

مطالعۀ کوچکِ انجام‌شده بر افراد مبتلا به دیابت نوع 2 نشان می‌دهد که مصرف نوپال به همراه صبحانه به کاهش چشمگیر قند خون بعد از وعدۀ غذایی کمک می‌کند و همچنین انسولین را کاهش می‌دهد.

مصرف مواد غذایی سرشار از فیبر نظیر نوپال برای افراد مبتلا به دیابت مفید است. رژیم‌های غذایی سرشار از فیبر به بهبود قند خون، کاهش انسولین و بهبود چربی خون کمک می‌کنند.

آکادمی تغذیه و رژیم غذایی در آمریکا مصرف روزانه حداقل 25 گرم فیبر برای زنان و 38 گرم فیبر برای مردان را توصیه می‌کند.

بیشتر بخوانید:

ضدویروس

میوه کاکتوس نوپال خواص ضدویروسی دارد و برخی از پژوهش‌های ابتدایی نشان می‌دهند که برای مقابله با ویروس هرپس سیمپلکس (HSV)، ویروس سین‌سیشیال تنفسی (RSV) و ویروس HIV موثر است.

محافظت از اعصاب

سلول‌های عصبی همانند سایر سلول‌های بدن آسیب‌پذیر هستند. آسیب‌دیدگی سلول‌های عصبی می‌تواند به کاهش حس‌های پنج‌گانه یا بروز درد منجر شود. میوه کاکتوس نوپال می‌تواند از این آسیب‌دیدگی جلوگیری کند. به‌طورمثال، مطالعه‌ای در سال 2014 نشان می‌دهد که این میوه خواص حفاظت‌کننده برای سلول‌های عصبی دارد. چنین خواصی می‌تواند به پیشگیری از آسیب‌دیدگی اعصاب یا کاهش عملکرد آن‌ها کمک کند.

سرشار از آنتی‌اکسیدان

آنتی‌اکسیدان‌ها از سلول‌های بدن در برابر آسیبِ ناشی از رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کنند. کاکتوس نوپال سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها بوده و نتایج مطالعه‌ای در سال 2013 نشان می‌دهد که مصرف آن می‌تواند به کاهش استرس اکسیداتیو کمک کند. فارغ از سن و وضعیت سلامت، آنتی‌اکسیدان‌ها برای تمام افراد مفید می‌باشند.

تنظیم قند خون

تنظیم قند خون برای افراد دیابتی می‌تواند کار دشواری باشد. میوه کاکتوس نوپال ممکن است راه‌حل مکمل خوبی برای تنظیم قند خون محسوب شود. برخی از پژوهش‌ها نشان می‌دهند که این میوه می‌تواند قند خون را کاهش داده و سطح آن را تنظیم کند. به‌طورمثال، مطالعه‌ای در سال 2012 مصرف کاکتوس نوپال را همراه با سایر داروهای دیابت به منظور بهبود تنظیم قند خون توصیه کرده است.

کاکتوس نوپال

خطرات و عوارض جانبی

آبی که از کاکتوس نوپال گرفته می‌شود معمولاً با سایر آبمیوه‌ها نظیر آب آناناس، پرتغال یا گریپ‌فروت ترکیب می‌گردد که این آبمیوه‌ها قند بالایی دارند.

افراد مبتلا به دیابت باید میزان مصرف قند خون خود را زیر نظر داشته باشند. بهترین کار این است که به‌جای خرید آبمیوه، میوه کاکتوس نوپال را تازه میل کرده یا  خودتان آن را در خانه آب بگیرید.

همچنین ممکن است آب میوه کاکتوس نوپال که توسط برخی از فروشندگان عرضه می‌شود به باکتری آلوده باشد. درنتیجه، حتماً برای تهیۀ آبمیوه نوپال به فروشگاه‌های معتبر مراجعه کنید.

استفاده در دستورهای غذایی

کاکتوس نوپال را می‌توان به‌صورت خام مصرف کرد، اما ابتدا باید پوست آن را جدا کنید. نوپالی که چندان رسیده نباشد، شیرینی کمتری دارد، درحالی‌که نوپال قرمز و بنفش شیرین‌تر است.

تمام کاکتوس‌های نوپال دانه‌های کوچک و سفتی دارند که می‌توان آن‌ها را با دستگاه آب‌میوه‌گیری یا صافی جدا کرد یا هنگام خوردن آن‌ها را بیرون انداخت.

قبل از پخت نوپال حتماً آن را به‌طور کامل بشویید تا بافت لزج آن از بین برود.

نوپال خردشده را می‌توانید با روغن زیتون، پیاز، فلفل هالوپینو و گوجه‌فرنگی سرخ کرده و یک سالاد جذاب و خوشمزه تهیه کنید.

خلاصۀ کلام

میوه کاکتوس نوپال سرشار از آنتی‌اکسیدان، ویتامین، مواد معدنی و فیبر است. این میوه می‌تواند گزینۀ سالم و مناسبی برای یک رژیم غذایی متعادل باشد و ممکن است به کاهش قند خون بعد از خوردن وعدۀ غذایی کمک کند.

میوه کاکتوس را چگونه بخوریم

منبع medicalnewstoday.com healthline.com

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.