رقیق کننده های خون طبیعی

0

پزشکان به دلایل متعددی رقیق کننده ها یا همون داروهای ضد انعقاد خون را تجویز می کنند. به طور مثال افرادی که از بیماری های قلبی عروقی مانند فیبرلاسیون دهلیزی قلب که نوعی نقص مادرزادی است و یا بسته بودن دریچه های قلبی رنج میبرند از این داروها استفاده می کنند. گاهی بعد از عمل های جراحی نیز این داروها برای بهتر شدن جریان خون در رگ ها تجویز می شوند. به طور کلی اثر این داروها جلوگیری از لخته شدن خون وجریان داشتن خون در رگ های بدن است. همچنین‌ شما می توانید برای جلوگیری از لخته شدن خون از داروهای گیاهی و یا مواد غذایی که خاصیت ضد انعقادی دارند استفاده کنید. اما این نکته را در نظر داشته باشید که این رقیق کننده های خون طبیعی جایگزینی برای داروهایی که پزشک برای شما تجویز می کند نیستند. در ادامه به معرفی بهترین رقیق کننده های خون طبیعی میپردازیم. فراموش نکنید که برای مصرف این مواد غذایی به منظور رقیق کردن خون، باید با پزشک خود مشورت کنید.

رقیق کننده های خون طبیعی

زنجبیل

زنجبیل از جمله گیاهانی است که خاصیت ضد انعقادی خون را دارد و با جلوگیری از لخته شدن خون در رگ ها خطر ابتلا به سکته را کاهش می دهد .زنجبیل را می توان به دو صورت خشک و خام مصرف کرد که هر دو نیز تاثیر یکسانی بر جریان خون دارند .زنجبیل را معمولا در دمنوش ها و یا پخت غذا ها استفاده می کنند. شما نیز با افزدون زنجبیل به رژیم  غذایی خود می توانید از خواص معجزه آسای این گیاه بهره ببرید .

زردچوبه

زردچوبه به عنوان یک ‌ضد التهاب طبیعی شناخته شده است .اما به دلیل وجود کورکومین در این گیاه میتواند به عنوان ضد انعقاد خون نیز استفاده شود .کورکومین با اثر مثبتی که روی پلاکت های خونی می گذارد از لخته شدن خون جلوگیری میکند. برای مصرف این گیاه میتوان آن را به صورت پودر(پودر زردچوبه)در چای ،ادویه ها و انواع سالاد استفاده کرد .همچنین میتوانید هر شب قبل از رفتن به رختخواب یک ‌لیوان شیر و زردچوبه میل کنید .

سیر

این دانه های کوچک به دلیل داشتن ترکیبات گوگردی مانند آدنوزین ،آلیسین وپلی سولفید پارافین  تاثیر به سزایی بر جلوگیری از لخته شدن خون دارند که برای کسانی که از مشکلات قلبی رنج می برند بسیار مفید است. خوردن روزانه دو یا سه دانه سیر با معده خالی به شما برای داشتن برای داشتن خونی بدون لخته کمک می کند .

بیشتر بخوانید:

دارچین

دارچین نیز به دلیل داشتن ماده کومارین یکی از قوی ترین رقیق کننده های خون است. این ادویه همچنین خطر ابتلا به سکته  مغزی را کاهش میدهد و باعث کاهش فشار خون نیز میشود .برای استفاده از این ادویه شیرین میتوانید آن را به نوشیدنی های خود اضافه کنید .اما در نظر داشته باشید که مصرف زیاد دارچین نه تنها سودی ندارد بلکه باعث آسیب به کبد شما میشود .پس از مصرف زیاد دارچین خودداری کنید .

فلفل هندی

فلفل با اثر قوی خود روی بدن باعث افزایش گردش خون میشود. همچنین به دلیل وجود ماده شیمیایی کپسایسین در این گیاه می تواند حفره های و شرایین باریک را باز کرده تا از لخته شدن خون درآن ها جلوگیری کند. فلفل میتواند با کاهش غلظت فیبرین که پروتئینی نامحلول است و باعث لخته شدن خون میشود از انعقاد خون در رگ ها جلوگیری کند. شما میتوانید فلفل تازه را به غذاهای خود اضافه کنید.

ویتامین E

این ویتامین خواص بسیاری دارد که یکی از این خواص جلوگیری از لخته شدن خون است . این ویتامین با داشتن ماده پروستاگلادین که یک اسید چرب مهارکننده است از تجمع پلاکت ها جلوگیری و جریان خون را در رگ ها افزایش میدهد .کپسول های ویتامین E روش مناسبی برای دریافت روزانه این ویتامین است اما قبل از مصرف حتما با پزشک خود مشورت کنید.

لازم به ذکر است بدانید که هیچ کدام از این رقیق کننده های خون جایگزینی برای داروهایی که پزشک ‌تجویز میکند نیستند و مصرف بیش از حد هرکدام از این گیاهان باعث آسیب به بخش های دیگر بدن میشود.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.